Coronavirus

Löfven: Viktigt att vara förberedd på ett värre läge

By 3 mars, 2020 mars 13th, 2020 No Comments
Handsprit löfven

Statsminister Stefan Löfven säger på en pressträff på måndagseftermiddagen att regeringen tar smittspridningen av det nya coronaviruset i Sverige på största allvar. Under måndagen sammanträdde regeringens krishanteringsråd för att diskutera läget.

– Det är viktigt att regeringen och alla berörda myndigheter förbereder sig för att hantera ett värre läge, säger Stefan Löfven.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) uppmanar till vaksamhet kring den information som sprids om viruset.

– Det finns en grogrund för desinformation, säger Mikael Damberg (S).

Socialminister Lena Hallengren (S) kommenterade Transportstyrelsens besked om att de drar in tillståndet för Iran Air för flygningar mellan Iran och Sverige och menar att det är ett tecken på att expertmyndigheten är lyhörd.

Läs mer HÄR

Recent Posts / View All Posts

Det här vet vi om coronaviruset

| Coronavirus | No Comments
Så smittar sars-cov-2 Sars-cov-2 smittar i huvudsak i nära kontakt mellan människor. Viruset smittar i första hand genom kontakt med droppar och sekret från luftvägarna. Smittan kan överföras genom så kallad droppsmitta, det…

Om du inte kan tvätta händerna funkar handsprit, det dödar viruset

| Coronavirus | No Comments
Smittskyddsläkaren svarar på frågor om coronavirus Det är inte helt lätt att dra egna slutsatser om all den information som sprids om coronavirus och covid-19 (som är det nya namnet…

Generaldirektören om antalet smittade: Kan ändras snabbt

| Coronavirus | No Comments
Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, sa i Ekots lördagsintervju att det finns en liten risk att coronasmittade med milda symptom inte uppsöker vården i Sverige. – Vår bedömning är inte att vi…

179 fall av personer som smittats med coronavirus upptäckts i Sverige

| Coronavirus | No Comments
Ytterligare tolv personer har bekräftats smittade av coronaviruset i Göteborgsområdet. Även fem fall av coronasmitta har bekräftats i region Skåne. Sammanlagt har nu 179 fall av personer som smittats med…