Coronavirus

Sex nya länder med virusfall senaste dygnet – dödstalet i världen har passerat 3 000

By 3 mars, 2020 mars 13th, 2020 No Comments
Coronavirus Handsprit

Coronavirus HandspritHittills har 88 948 människor smittats och 3 043 människor dött av det nya coronaviruset sars-cov-2. En klar majoritet av de smittade har tillfrisknat eller bedöms bara vara lindrigt sjuka.

Antalet sjukdomsfall ökar just nu mest i Italien (+586), Sydkorea (+476) och Iran (+385). Under det senaste dygnet smittades personer i sex nya länder: Armenien, Tjeckien, Dominikanska republiken, Luxemburg, Island och Indonesien.

Uppgifterna kommer från WHO:s senaste dagliga uppdatering för den 2 mars.

Läs hela artikeln HÄR

Recent Posts / View All Posts

Det här vet vi om coronaviruset

| Coronavirus | No Comments
Så smittar sars-cov-2 Sars-cov-2 smittar i huvudsak i nära kontakt mellan människor. Viruset smittar i första hand genom kontakt med droppar och sekret från luftvägarna. Smittan kan överföras genom så kallad droppsmitta, det…

Om du inte kan tvätta händerna funkar handsprit, det dödar viruset

| Coronavirus | No Comments
Smittskyddsläkaren svarar på frågor om coronavirus Det är inte helt lätt att dra egna slutsatser om all den information som sprids om coronavirus och covid-19 (som är det nya namnet…

Generaldirektören om antalet smittade: Kan ändras snabbt

| Coronavirus | No Comments
Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, sa i Ekots lördagsintervju att det finns en liten risk att coronasmittade med milda symptom inte uppsöker vården i Sverige. – Vår bedömning är inte att vi…

179 fall av personer som smittats med coronavirus upptäckts i Sverige

| Coronavirus | No Comments
Ytterligare tolv personer har bekräftats smittade av coronaviruset i Göteborgsområdet. Även fem fall av coronasmitta har bekräftats i region Skåne. Sammanlagt har nu 179 fall av personer som smittats med…

Leave a Reply